Alles wat u moet weten over online games

Games zijn altijd populair geweest bij kinderen en volwassenen. Met de introductie van hightech instrumenten en technologieën zijn er veel technische spellen ontstaan. Deze spellen, in de volksmond bekend als online spellen, verschillen van de traditionele spellen waarvoor een bord of veld en enkele of meerdere spelers nodig zijn.

Online games – Een introductie

Deze spellen worden gedefinieerd als een technologie of een mechanisme dat spelers verbindt die beschikbaar zijn in het computernetwerk of op internet. Deze spellen worden over het algemeen gespeeld door een enkele speler. Het heeft een vorm van computernetwerk nodig zoals internet of een gelijkwaardige technologie. Deze spellen kunnen variëren van eenvoudige op tekst gebaseerde tot ingewikkelde afbeeldingen en virtuele werelden. Veel van dergelijke games worden geassocieerd met online gemeenschappen, waardoor online games een soort sociale activiteit zijn.

De opkomst van Flash en Java heeft geleid tot een internetopstand waarbij websites hun eigen on-demand activiteit in de vorm online escape room van video’s, audio en andere aanboden. Tegenwoordig zijn er aparte sites die online games aanbieden. De populaire online games zijn onder andere World of Warcraft, Lineage II en Final Fantasy XI. Om deze spellen te spelen moet men een maandelijks bedrag betalen en zich abonneren op hun diensten. Games zoals Guild Wars kunnen echter worden gespeeld zonder een dergelijk maandelijks bedrag te betalen. Sommige van deze online sites die games aanbieden, krijgen on-site sponsors. Sommige games, zoals RuneScape, gemaakt door Artix Entertainment en Mabinogi, laten mensen gratis spelen.

De dot-com-zeepbel barstte in 2001 en in het afnemende succes van online gaming-websites, omdat ze uitsluitend afhankelijk waren van advertentie-inkomsten, die met extreme tegenspoed te maken kregen. Sommige sites hebben echter kunnen overleven tijdens de fluctuerende markt door het verlies van advertentie-inkomsten te compenseren. Ze gebruikten de stof als een cross-promotietool die de webbezoekers verplaatste naar andere websites die eigendom zijn van het bedrijf.

Soorten online games

Er zijn veel varianten van computerspellen die online worden gespeeld. Deze omvatten first-person shooter-spellen en real-time strategiespellen. Deze multiplayer-spellen worden gespeeld via een modem of een lokaal netwerk. Enkele goede voorbeelden van deze op internet gebaseerde spellen zijn Age of Empires en Microsoft Ants. Naarmate de online gameplay groter wordt, raken veel mensen erin geïnteresseerd en daarom neemt ook hun populariteit toe.

Sommige populaire online games verdringen de open source-netwerken zoals Dreamcast, PlayStation 2, Xbox en Nintendo GameCube. Terwijl games zoals Phantasy Star Online op privéservers kunnen worden gespeeld, delen andere games zoals pc-, Macintosh-, Dreamcast- en GameCube-spelers één server. Games zoals Quake III, 4×4 Evolution en Need for Speed: Underground kunnen op dezelfde server worden gespeeld.

Daarnaast zijn er browsergames die een webbrowser als client gebruiken. Geleidelijk aan, met de ontwikkeling van grafische technologieën zoals Flash en Java, werden complexere spellen geïntroduceerd. Ze werden steeds populairder als “Flash-games” of “Java-games”. Sommige games zoals Frogger en Pac-Man werden in de jaren tachtig uitgebracht. Een andere variëteit aan online games is MMOG of Massively multiplayer online games.